De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
sfeerbeeld uit een naaibar

Festival RETOUR – doe jij ook mee?

dinsdag, 27 juni 2017

Van 14 tot 22 oktober 2017 organiseert de provincie Limburg samen met verschillende partners Festival RETOUR.

Festival RETOUR is er voor iedereen die snakt naar kwaliteit, creativiteit, gezond verstand en vooral naar een goed en zorgelozer leven. Terwijl de internationale economie steeds doller draait, groeien van onderuit sprankelende ideeën en initiatieven die jouw leven makkelijker, aangenamer en zinvoller kunnen maken.

Festival RETOUR grijpt terug naar waarden van vroeger die, met de kennis van vandaag, de toekomst beter maken. RETOUR staat voor repareren, experimenteren, (zelf) telen, opwaarderen, uitlenen, ruilen en zoveel meer. Met dit festival willen wij de circulaire of kringloopeconomie in Limburg én de Limburgse verenigingen een duwtje in de rug geven.

Jouw vereniging/relevante activiteiten mee in de kijker?

Als jouw vereniging bezig is – of wil zijn – met initiatieven die in dit kader passen, kunnen wij jou op twee manieren helpen.

  1. Organiseer je zelf in de week van 14 tot 22 oktober 2017 ergens in Limburg een repair café, een naaibar, een deel- of ruilinitiatief, een weggeefmarkt, een upcycle evenement of een andere duurzame kringloop-activiteit? Dan helpen wij jou om je initiatief bekend te maken.
  2. Ben je nog op zoek naar middelen om je initiatief vorm te geven? Dan kun je gebruikmaken van het provinciale subsidiereglement ter ondersteuning van kleinschalige initiatieven die kaderen binnen een circulaire en deeleconomie.

Wat moet je doen?

Laat ons weten welke activiteit je organiseert in de week van 14 tot 22 oktober 2017 door het inschrijvingsformulier Festival RETOUR zo volledig mogelijk in te vullen. Je ontvangt nadien een bevestiging met meer informatie.

Ken je nog mensen of verenigingen die kringloopactiviteiten organiseren? Bezorg hen dan deze oproep.

Voor vragen kun je terecht bij Milieu en Natuur - Planning en Beleid, provincie Limburg, mina@limburg.be of tel. 011 23 83 38.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.