De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

ESCOLIMBURG2020 genereert 20 miljoen euro aan investeringen

maandag, 03 april 2017

Maar liefst 46 Limburgse gemeentelijke gebouwen, samen goed voor meer dan 20 miljoen euro aan energie-investeringen, werden energetisch gerenoveerd in het kader van het ESCOLIMBURG2020-project.

Deze unieke samenwerking tussen de provincie Limburg, Infrax en Dubolimburg resulteerde - mede dankzij Europese steun - in een energiebesparing van 20.522 MWh en een verminderde CO2-emissie van 5.000 ton per jaar. Tegelijk werd ook de werkgelegenheid in de Limburgse bouwsector aangewakkerd.

"De provincie Limburg is er van overtuigd dat energiezuinige totaalrenovatie nog steeds de beste manier is om het gemeentelijke patrimonium niet alleen in stand te houden, maar ook om minder CO2 uit te stoten, minder energie te verbruiken en voor meer comfort te zorgen", zegt Ludwig Vandenhove, gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur. "Limburgse gemeenten spelen een voorname rol in het behalen van de provinciale klimaatambitie. En dankzij de door ESCOLIMBURG2020 gerealiseerde projecten kunnen gemeenten de eigen inwoners de weg wijzen naar een duurzamere toekomst."

Lees er meer over in het persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.