De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Chris Slaets en Erik Gerits aan de ingang van de Bouwcampus

Bouwcampus opent de deuren

dinsdag, 03 april 2018

Op het Wetenschapspark in Diepenbeek is op 23 maart de gloednieuwe Bouwcampus officieel geopend. Het wordt de thuisbasis van Confederatie Bouw Limburg, de Construction Academy en Constructiv, maar is ook een plaats waar innovatie, technologie en duurzaamheid de toekomst van de bouw zullen vormgeven. “De Bouwcampus moet een belangrijke rol gaan spelen om innovaties in de bouwsector aan te trekken en de Limburgse bouw nog competitiever te maken”, aldus gedeputeerde van Economie Erik Gerits.

Beacons

Vanaf de eerste voorbereidingen beloofde de Bouwcampus een toonbeeld van innovatie in de bouwsector te worden. De realisatie van het gebouw gebeurde volledig volgens de BIM-bouwmethode - oftewel Building Information Modelling - waarbij een 3D-computermodel wordt gebruikt om het bouwproces efficiënter te laten verlopen. Verder is doorheen het bouwtraject ook gebruik gemaakt van drones, virtual en augmented reality.
Na de oplevering liet de Confederatie Bouw Limburg een permanente digitale rondleiding ontwikkelen. Bezoekers kunnen aan de hand van een app op hun smartphone of tablet informatie krijgen over het gebouw, de bouwcomponenten en de duurzame technieken aan de hand van zogenaamde ‘Beacons’ doorheen het gebouw.

Permanent bijscholen

Door het project heeft de bouwsector nu een accommodatie waar verschillende partners zich permanent kunnen bijscholen. Naast de leden-bouwbedrijven mikt de campus ook op andere stakeholders in de bouwsector, zoals architecten, studiebureaus en kennisinstellingen.
“De sterke wisselwerking moet onze competitiviteit versterken. De interactie tussen de academische en professionele wereld, op het Wetenschapspark legt een belangrijke basis voor het ontwikkelen van nieuwe bouwconcepten, materialen, technieken en samenwerkingsmodellen en geven de sector uitzicht op een beloftevolle toekomst”, aldus Chris Slaets, directeur van de Confederatie Bouw. “Vanuit de provincie werd daarom 600.000,00 euro voorzien voor de bouw en de inrichting van het gebouw. Deze bedragen komen bovenop de 1 miljoen euro die via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) wordt uitgetrokken voor de Construction Academy als expertisecentrum”, aldus gedeputeerde van Economie Erik Gerits.

Bekijk de televisiereportage gemaakt door TV Limburg.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.